| | | |
Frederiksværk Musikfestival · tlf. 3321 0424 / 2462 8390 · info@frv-musik.dk
fredag d. 27. juli 2018 kl. 17.00
OPERETTEKOMPAGNIET

Signe Asmussen
Bo Kristian Jensen
Thomas Peter Koppel
akkompagneret af
Perle Trioen: 
Johannes Søe Hansen, 
Ingemar Brantelid 
og Carol Conrad

DANSKE OPERETTEPERLER – kulturarven

OperetteKompagniets målsætning er at udbrede den skønne trefjerdedelstakt herhjemme - at slå et slag for en teaterform, der de senere år har ligget i klemme mellem operaens boom og musicalens indtog. Mange har fra tid til anden ligefrem spået operettens død og de store institutioner tager sig da heller ikke rigtig af den mere. Men hvor end kompagniet tropper op, mærker de den helt specielle eufori og livsglæde, de charmerende valsetrin inspirerer - og netop dét er særligt vigtigt i disse år, hvor man konstant fodres med hurtige tilbud og det forbipasserende ...

OperetteKompagniet vil gerne være budbringerne for, hvad denne folkelige kunstart med alle de vidunderlige og genkendelige melodier betyder - og har betydet i generationer - i dens videre færd for overlevelse! OperetteKompagniet producerer forestillinger fra det store wieneriske arkiv - og lagde i anledning af 100-års-jubilæet for værkets førsteopførelse ud med ”Csárdásfyrstinden” på Hofteatret i oktober 2015, og siden fulgte ”Den Glade Enke”.
Men ved denne lejlighed er det de danske komponisters operettetoner, der er i fokus i det gamle Gjethus.
DANSKE OPERETTEPERLER – kulturarven
Musik af bl.a. Emil Reesen, H.C. Lumbye og Kai Normann Andersen.
Danmark er et operetteland med stort O! Tænk bare på Reesen, Lumbye og Kai Normann Andersen - eller Hans Kurt & Else Marie, Tonny & Tove ... listen er lang!
OperetteKompagniet agter at pleje denne gyldne epoke - og genopliver hermed disse sande perler-på-stribe fra vor hjemlige sangskat. Vores skønne sopran og de smægtende tenorer står klar med kæden - i snorlige harmoni med den til lejligheden sammensatte Perle-Trio.
 
Kom og nyn med på de evigt-populære melodier fra Farinelli, Gadeprinsessen, Landmandsliv og selvfølgelig Mød Mig På Cassiopeia. Sværm hen til Stemningsmelodien, Glemmer Du, Lille Du, Du Gamle Måne og Man Elsker Kun Én Gang I Livet. Sving med på såvel den udødelige Champagnegalop som den nyskrevne Operettehymne.
 
Og så er der jo alle anekdoterne! Dem får I i rigelige mængder gennem vores lystigt-fortællende konferencier. Må kulturarven fra en svunden tid dyrkes og nydes - og fortsat berige os! Operetten lever - traditionen fortsætter ...P R O G R A M