| | | |
Frederiksværk Musikfestival · tlf. 3321 0424 / 2462 8390 · info@frv-musik.dk
mandag d. 30. juli 2018 kl. 20.00
STJERNETRÆF

SAYAKA SHOJI, violin, 
JENNIFER STUMM, bratsch, 
ANDREAS BRANTELID, cello, 
MARIANNA SHIRINYAN, klaver


Marianna Shirinyan, der er armensk af fødsel, er efterhånden særdeles efterspurgt verden over. De seneste år har hun bl.a. givet koncerter over det meste af Europa og i Sydamerika. Hun har slået sig ned i Danmark, hvor mange af landets orkestre har haft bud efter hende, f.eks. var hun ”artist in residence” ved Odense Symfoniorkester i 2013-14. Og så har vi mange gange efterhånden haft glæde af hende som solist og som kammermusiker her på festivalen i Nordsjælland.

Andreas Brantelid er en af Skandinaviens førende cellister. Andreas fik sin debut med orkester i en alder af 14 år, hvor han spillede Elgars Cellokoncert med Det Kgl. Kapel. Siden da har han optrådt som solist og kammermusiker, og hans koncertvirksomhed omfatter også solorecitals, og han optræder ofte på flere af de mest betydningsfulde festivaler rundt om i Europa. Heldigvis har han stadig tid og lyst til at komme til Frederiksværk, hvor han har et stort og trofast publikum. 

Det ansete musikmagasin Gramophone har skrevet om violinisten Sayaka Shoji, at hun er en formidabel musiker med enorme reserver og mod til at kaste sig over, hvad hun end giver sig i kast med. I dette år spiller hun blandt andet i Wiens berømte Musikverein, og en koncert med den legendariske Vladimir Ashkenazy som dirigent. 
Vi har ikke mange gæster fra den anden side af Atlanten, men Jennifer Stumm er en af slagsen – endda en alsidig musiker, for hun spiller såvel violin som bratsch. Hendes karriere har dog ikke udelukkende fundet sted i USA, selvom hendes debutkoncert fandt sted i intet mindre end Carnegie Hall, men også mange steder i Mellemamerika og Europa har hun besøgt.


Rebecca Clarke (1886-1979): 
Sonate for bratsch og klaver (1919)

Impetuoso – poco agitato
Vivace
Adagio – Agitato – Comodo quasi pastorale – Quasi fantasia - Agitato

Maurice Ravel (1875-1937): 
Klavertrio i a-mol (1914) 

Modéré
Pantoum – Assez vif
Passacaille
Final – Animé

-pause-

Robert Schumann (1810-1856): Klaverkvartet i Es-Dur, Op. 47 (1842)
Sostenuto assai - Allegro ma non troppo
Scherzo - Molto vivace
Andante cantabile
Finale – Vivace

Programvært: Carsten Wiedemann
P R O G R A M